Home page HTML WEB Design WEB Design E-mail Cartea de oaspeti Curriculum vitae Mai multe despre mine...

... adica proiectare si desenare asistate de calculator.
Mama, cat de pompos suna!

Download
Links

Cateva poze:
(click = zoom)

CEC - Buc.

CEC - Bv.

Sala Polivalenta

Plan situatie

Turla 3D

Voi mai adauga si altele
... din alte domenii

Eu unul 'servesc' AutoCAD pe paine. Mai exista si alte programe (Nemetschek, ArchiCAD...) care pot fi servite pe paine dar acestea sunt dedicate in principal unui anumit domeniu (constructii in cazul celor mentionate) fiind foarte utile celor care lucreaza in domeniul respectiv.
AutoCAD-ul este mai 'general'. Poti proiecta si desena cu el, in egala masura, case, yaht-uri sau ... roti dintate. Daca mai sti si ceva Autolisp om te-ai facut! Vorba vine... daca doriti sa 'va faceti om' deschideti-va gogoserie in coltul strazii sau bodega in fundul curtii si veti castiga intr-o zi cat un inginer intr-un an.

Dupa parerea mea (si nu numai a mea) cele mai reusite versiuni de ACAD au fost 10, 12 si, acum, 14. Se pare ca cele cu numar impar au cam dat chix. Cu versiuni anterioare nu am lucrat asa ca nu pot sa-mi dau cu parerea.

ACAD-ul, ca si celelalte programe de proiectare, se leaga foarte bine cu 3DStudio. Proiectezi o casa apoi, cu 3DS-ul iti plimbi clientul prin sufragerie, baie sau bucatarie. A, cand este vorba de o clienta atunci poti zabovi cu ea mai mult in dormitor...
Daca 3DS vi se pare prea complicat (si este intr-adevar cam 'mult') va recomand True Space.

Toate bune si frumoase, mai trist este faptul ca, desi a inceput lumea sa se mai lamureasca, exista inca multi patroni care gandesc in felul urmator: de ce sa-l platesc pe asta cu, sa zicem, 20.000 lei/ora cand pot plati doi desenatori cu 6.000 lei/ora fiecare?! Oameni buni, nu-mi fac eu reclama acum dar sunt unele lucruri pe care nici 100 de desenatori si ingineri nu le pot face atat de precis si rapid ca un ACAD-ist! Cat timp va ia o marire sau micsorare la scara, o perspectiva sau o axonometrie? Cate calcule trebuie sa faceti pentru a afla coordonatele unui punct rezultat din prelungirea, pana la intersectia lor, a doua drepte aflate la un unghi de 117 gr 15 min una fatza de cealalta? Cate 'stersaturi' cu lama aveti, de obicei, pe plansa finala? In plus, daca plansele exista in calculator, aveti asigurata si prezentarea proiectului sub forma de poze, proiectii, animatie, etichete pentru dosare etc. Cum predati proiectul, ca pe vremea impuscatului, invelit in ozalid? Cu cartuse tremurate, scrise, in cel mai fericit caz, la sablon?
Ma rog... sa nu plictisesc lumea aici, daca n-am fost destul de convingator dati-mi un mail si va mai trimit o mie de astfel de intrebari. Pana atunci, raspundeti, va rog, la astea.

Exista si unele dezavantaje, recunosc, dar atunci haideti sa renuntam la curentul electric pentru ca exista pericolul electrocutarii!

Nu vreau sa lovesc in proiectantii clasici. Intotdeauna a fost si va fi nevoie de ei mai aprig decat de ACAD-isti. Exista inca prea multe lucruri pe care calculatorul nu le poate face ca sa ne putem lipsi de mintea si mana artistului. Colaborez, de cativa ani, cu arhitecti, ingineri si desenatori de la firma PERS srl si ne intelegem de minune.

~ Happy End ~

FREE DOWNLOAD
Cateva LISP-uri foarte utile realizate de prieteni de-ai mei. Din pacate eu nu am invatat acest 'limbaj al parantezelor'.
CL.ZIP (550b)
Autor:
ing. Ducu Predescu
- 1995 -
Fisierul LSP din arhiva contine mai multe functii (comenzi):
1. CL: muta entitatile selectate pe alt layer. Mult mai comod de folosit decat 'CHANGE' sau 'CHPROP'.
2. Q: schimba layer-ul curent. Extrem de utila dar numai in cazul in care nu aveti multe layere.
3. + (plus) si - (minus): executa un 'zoom in' respectiv 'zoom out' cu un factor stabilit dinainte. Ma rog...
Nota: Lista este in continua actualizare. Nu va impacientati daca in unele LISP-uri veti vedea 'Released by MODO-CAD'. Este vorba de firma mea deci totul este FREE.

Link-uri utile 'amatorilor' de AutoLisp:
SimpleCAD
Yvon's LISP

Home pageHTMLCADCAD
Scrieti-miCartea de oaspetiC.V.

Nici pomeneala de Copyright (nexam)


This page hosted by Get your own Free Home Page
1